Tips voor de aanschaf van glazen

schuifwanden voor uw overkapping

Bent u van plan om het hele jaar door van uw overkapping te genieten? Glazen schuifwanden kunnen de sleutel zijn tot het creëren van een veelzijdige buitenruimte die zowel elegant als functioneel is. Hier zijn enkele slimme tips om ervoor te

zorgen dat u de beste glazen schuifwanden kiest voor uw paradijs in de tuin. Let op: iedere schuifwand is weer anders. Er zijn dan ook een aantal zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van glazen schuifwanden. We delen de belangrijkste punten met u in dit blogartikel. Lees snel verder!

Glazen schuifwanden voor uw overkapping

Glazen schuifwanden van gehard veiligheidsglas


Wanneer het op glazen schuifwanden aankomt, is veiligheid van het grootste belang. Er is veel verschil in glazen schuifwanden. Maak de juiste keuze. Kies voor schuifwanden met dik gehard veiligheidsglas van 10 mm. Dit type glas biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook een extra laag veiligheid. Het geharde glas zorgt ervoor dat eventuele ongelukjes niet meteen resulteren in scherven, wat een geruststellende gedachte is, vooral als er kinderen in de buurt zijn.

De dikte van het glas is daarnaast ook erg belangrijk bij extra hoge deuren, zoals mogelijk is bij een overkapping van MB Veranda. Deze 10 mm glazen schuifwanden zorgen namelijk voor meer stevigheid.

Maatwerk schuifwanden: kies de juiste afmetingen


Een van de belangrijkste aspecten bij het kopen van glazen schuifwanden is ervoor zorgen dat u de juiste afmetingen hebt. Meet uw overkapping nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat de schuifwanden perfect passen. Een goede pasvorm voorkomt niet alleen tocht en ongewenste weersinvloeden, maar geeft ook een gestroomlijnde uitstraling aan het geheel.

Als u streeft naar een naadloze integratie van glazen schuifwanden in uw buitenruimte, overweeg dan maatwerk. Bij MB Veranda zijn wij een voorstander van maatwerk. Daarom maken wij al onze aluminium profielen, schuifwanden en glazen deuren op maat. Hiermee zorgt u namelijk voor een minimale overlap tussen de schuifwanden.


Hou ook rekening met de onderrail bij het plaatsen van glazen schuifwanden


Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar cruciaal is voor het soepel laten glijden van uw schuifwanden, is de onderrail.

Zorg ervoor dat deze stevig en goed geïnstalleerd is. Een soepele onderrail maakt niet alleen het openen en sluiten van de schuifwanden moeiteloos, maar

verlengt ook de levensduur van het systeem.

Met een onderrail systeem van MB Veranda heeft u een voordeel. Onze onderrail is voorzien van een speciale groef waardoor het verwijderen van vuil erg

eenvoudig gaat. U borstelt bladeren, zand en ander vuil eenvoudig weg met een handveger en blik.

Aluminium profiel | Licht, stijlvol en duurzaam


Kies voor schuifwanden met een aluminium profiel. Aluminium is lichtgewicht, sterk en bestand tegen corrosie, waardoor het de perfecte

keuze is voor buitentoepassingen. Bovendien biedt aluminium een moderne en stijlvolle uitstraling die naadloos aansluit bij diverse architecturale

stijlen.

Heeft u toch een houten overkapping?


Heeft u een houten overkapping? Ook dan kunnen we een overkapping met glas realiseren. Daar hebben we namelijk een handig systeem voor. Dit is een verhoogde bovenrail, speciaal voor de glazen schuifwanden.

Deze bovenrail vangt oneffenheden in de houten structuur op. Het resultaat zijn aansluitende glazen schuifwanden in de overkapping, zonder kiertjes of tocht.

Houten veranda met glazen schuifwanden

Polyamide wieltjes voor een vlekkeloze beweging

Als u droomt van schuifwanden die met het grootste gemak openen en sluiten, let dan op de details, zoals de wieltjes. Polyamide wielen zijn ideaal voor

glazen schuifwanden, omdat ze soepel bewegen en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Deze kleine, maar belangrijke details maken uw tuinkamer tot een genot om in te vertoeven.


Door deze tips in overweging te nemen, transformeert u uw overkapping in een veelzijdige, comfortabele en stijlvolle tuinkamer. Dus waar wacht u nog op? Laat het glazen avontuur beginnen!