Onderhoud

Regelmatig onderhoud voor uw overkapping of veranda

Hoewel een aluminium veranda of tuinkamer minimaal onderhoud vereist, is een goede schoonmaakbeurt nooit weg. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog altijd zorgeloos kunt genieten van die heerlijke plek in je tuin. In deze blog delen we een aantal handige tips met je. Zo straalt jouw veranda in een mum van tijd van binnen én van buiten! 

Onderhoud overkapping of veranda

Hoe vaak moet ik mijn veranda schoonmaken? 

Dit is bij iedereen anders, dit is namelijk afhankelijk van het gebied waar u woont.

Woont u stedelijk of in een industrieel gebied? Reinig uw overkapping of veranda dan minimaal 1x per kwartaal. Vervuiling namelijk anders ophopen door uitlaatgassen en andere vervelende stoffen, dit wilt u tegengaan. Ook wanneer u aan de kust woont is het aan te raden om uw overkapping of veranda ieder seizoen schoon te maken. 

Woont u in een bosrijke omgeving of heeft u veel bomen in de tuin? Dan raken dakgoten over het algemeen sneller verstopt. Controleer dan iedere maand uw goten om ophopingen én overstromingen te voorkomen. 

Onderhoud overkapping of veranda

De onderhoud van aluminium profielen


Het schoonmaken van een overkapping of veranda is onder te verdelen in vier taken, namelijk het dak, de goot, het frame en eventuele glazen wanden. Wij raden aan om altijd van boven naar beneden te werken. Zo voorkomt u dat u op de helft opnieuw mag beginnen.

Onderhoud van het dak

Begin altijd met het schoonmaken van het dak van de overkapping of veranda. Met een stevige ladder en een lange tuinslang is dit zo gedaan. Verwijder loszittend vuil en bladeren en gebruik reinigingsshampoo om het polycarbonaat of glas intensief te reinigen.

Onderhoud van de goot

Net als bij de rest van uw woning is het belangrijk de goten van uw overkapping of veranda vrij te maken van bladeren, takjes en andere viezigheden. Door dit regelmatig te doen, met name in de lente en herfst, voorkomt u dat de goot verstopt raakt en regenwater niet meer afvoert. 

Onderhoud van het frame

De beste manier om het frame van uw overkapping of veranda mooi te houden is door deze regelmatig te reinigen met lauw zeepwater. Let hierbij op dat u geen producten gebruikt waarin ammoniak of sodium zit. Vermijd solventen en laat ook schuursponsjes en schuurpapier links liggen. Hiermee kunt u het frame namelijk mee beschadigen. 

Onderhoud van glazen schuifwanden

Reinig uw schuifwanden of deuren als laatste. Gebruik hiervoor hetzelfde product als waarmee u uw ramen wast.

Geen meerprijs voor maatwerk

Wilt u zonder een meerprijs een veranda laten plaatsen waarmee u optimaal gebruik maakt van iedere centimeter? Dan bent u bij MB Veranda aan het juiste adres.

Neem direct contact met ons op!

Wij helpen u graag met het genieten van uw tuin!

Wilt u een veranda bestellen voor in uw tuin? Doe dit dan zo snel mogelijk, dan kunt u binnen de kortste keren optimaal van uw tuin genieten.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Ook indien u nog niet weet wat u precies wilt, kunt u gerust contact opnemen. Wij staan voor u klaar.

Loopt u ergens vast tijdens het monteren of hebt u andere vragen over onze producten? Ook dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Wij denken graag met u mee en willen al uw vragen beantwoorden. Je kan ons bellen op 085 - 01 87 567 of het contactformulier invullen.

Ook bent u van harte welkom in één van onze showrooms.

Heeft u vragen over de montage van onze producten?

Onderhoud 1
Winkelwagen