MB line – Overkapping

vanaf ‚ā¨989,00

De veranda’s worden gemaakt van aluminium en zijn te voorzien van zonwering. Tevens betaalt u geen meerprijs voor het op maat maken van de standaard veranda.

Afmetingen

Voer hier de afmetingen in van de overkapping. Na het bevestigen van de bestelling inclusief montage, wordt er een afspraak gemaakt voor het opnemen van de exacte afmetingen.

 • Breedte (in cm) *

  Max: 1206

 • Uitval (in cm) * 

  Max: 500

 • Oppervlak (in m2) *

 • Prijs helder glas incl. montage *

 • Prijs helder glas excl. montage *

Montage

Kies voor montage door MB Veranda, zorgeloos en professioneel gemonteerd met garantie.

 • Montage door MB Veranda *

Opties

Kies de kleur en het materiaal voor het dak van de overkapping.

 • Dak materiaal *

 • Kleur *

Accessoires

 • Gootsierlijst *

 • LED verlichting *

  LED spotlampen – 1W (koud-wit) + 15,00
  LED spotlampen – 3W (warm-wit) + 32,00
 • LED verlichting *

  LED spotlampen (montage) – 1W (koud-wit) + 20,00
  LED spotlampen (montage) – 3W (warm-wit) + 37,00

Prijs

Een overzicht van de keuzes, opties en prijzen.

 • Prijs *

 • Prijs *

 • Prijs *

 • Prijs *

 • Prijs *

 • Prijs *

 • Prijs *

 • Prijs *

Categorie:

Uw eigen overkapping zelf samenstellen ‚Äď specificaties en informatie

MB Veranda maakt het mogelijk om uw overkapping volledig zelf samen te stellen, volgens uw eigen wensen en eisen. Om u op weg te helpen voorzien wij u van alle technische informatie die nodig is om het ontwerp van uw overkapping te starten. Hieronder ziet u de categorie√ęn waarin u de juiste uitleg en specificaties vindt.

Materiaal

De overkappingen van MB Veranda zijn gemaakt van het onderhoudsarme aluminium type T6-6063, dat garant staat voor een lange levensduur. Dit type aluminium is bestand tegen weersomstandigheden en vocht, en blijft onaangetast door UV-straling.

Wij hebben gekozen voor de combinatie met 16 millimeter dik X kanaal polycarbonaat van Exolon. Dit lichtgewicht materiaal is sterk, brandveilig en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Daarnaast maakt MB Veranda gebruik van 442 gelaagd veiligheidsglas, een MU coating en solide staanders van 13,6 bij 13,6 centimeter.

De goot van gegalvaniseerd staal zorgt voor een draagkracht van maar liefst 80kg per vierkante meter. Daarnaast zijn de terras overkappingen van MB Veranda voorzien van CE-markering, waardoor wordt voldaan aan de Europese bouwnormen.

Stijl

De overkappingen van MB Veranda worden volledig op maat samengesteld. U kunt hierbij kiezen tussen de ronde of vlakke stijl. De kenmerkende staanders geven een robuust effect, voorzien van een mooie goot. U heeft de vrije keuze tussen een ronde of vlakke goot. Met vierkante staanders en een vlakke goot heeft de overkapping een nóg strakkere uitstraling. Het is dus geheel aan uw persoonlijke smaak voor welke stijl u kiest. Combineert u de stijlen graag met elkaar? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Kleur

Voor de kleur van uw terrasoverkapping kunt u bij ons kiezen uit zwart, zilvergrijs of antraciet. De verlichting kan in warm wit, koud wit, of dimbaar warm wit. Door de brede keuze in kleuren geeft u de overkapping precies de uitstraling die past bij uw persoonlijke voorkeur. Stijlvol en esthetisch in de combinatie die u graag ziet. Wanneer u twijfelt, is het mogelijk om via onze vriendelijke medewerkers een proefpakket aan te vragen. U kunt dan met kleur- en glasplaatstalen, polycarbonaat samples en een uitgebreide brochure bekijken welke kleurcombinatie het beste past bij uw woning.

Dak

MB Veranda geeft u de keuze tussen een glazen dak of een polycarbonaat dak. De specificaties van beide opties vindt u hieronder.

Glas

Ook wanneer het op glas aankomt, maakt MB Veranda de keuze voor hoge kwaliteit. Voor glazen daken maken wij uitsluitend gebruik van 442 gelaagd glas.

 • Dikte van het dak glas: 8,76 millimeter
 • Al het dak glas wordt volledig op maat gemaakt, zodat lengte en breedte perfect aansluiten
 • Luxueuze uitstraling
 • Kies tussen helder of melkglas

Polycarbonaat

 • Harde kunststof met optimale stevigheid
 • Dikte: 16 millimeter
 • Breedte: Volledig op maat
 • Structuur: Honingraat (xs)
 • Kies tussen helder of opaal

Afmetingen

Neemt u de montage liever zelf voor uw rekening en maakt u géén gebruik van onze gratis meetservice? Houd dan rekening met zowel de hoogte, breedte als lengte van uw overkapping. Aan de hand van de muurhoogte van uw woning is de beschikbare doorloophoogte te berekenen. Kiest u voor professionele  montage door MB Veranda, dan ondersteunen wij u optimaal met onze gratis meetservice.

Breedte:

Onze terrasoverkappingen worden volledig op maat geleverd. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze standaard maten. Deze beginnen bij een breedte van 3,06 meter en lopen steeds op met een meter; 4,06 meter, 5,06 meter, 6,06 meter, et cetera.

Diepte:

De terrasoverkappingen van MB Veranda worden volledig op maat geleverd. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze standaard maten; 2,5 meter, 3 meter, 3,5 meter of 4 meter diep. In feite is iedere diepte tot vier meter mogelijk. Het inkorten van de diepte kan wel van enige invloed zijn op de mogelijkheid schuifwanden en deuren te monteren. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden en oplossingen voor uw terrasoverkapping.

Hoogte:

Het advies van MB Veranda is  om altijd een hoogte aan de onderkant van de goot aan te houden 2,10 meter, 2,15 meter, 2,20 meter, 2,25 meter, 2,30 meter of 2,35 meter. Deze hoogtematen hebben te maken met het inpassen van glazen schuifwanden, die exact onder de terrasoverkapping dienen te passen.

Aantal staanders

Juist door de hoge kwaliteit van onze materialen en de bijzonder stevige constructie van onze zelf geproduceerde overkappingen, zijn minder staanders nodig dan bij onze concurrenten. Onze terrasoverkappingen bieden daardoor een vrij uitzicht en hebben ruime doorgang onder de overkapping. Afhankelijk van de breedte, diepte, hoogte én type van uw dak wordt het aantal staanders bepaald. U kunt hiervoor terecht in onderstaande tabel, of advies vragen aan één van onze vriendelijke medewerkers.

Belangrijk: Het aangegeven aantal staanders zijn een advies met het oog op stevigheid van de overkappingen. Bij grote overkappingen is er de mogelijkheid dat de goot enigszins doorhangt onder het gewicht van de stalen strip. Deze strip van gegalvaniseerd staal is echter noodzakelijk om de benodigde stevigheid aan de goot te geven. Door deze strip is een last van maar liefst 80 kg per vierkante meter mogelijk.

Accessoires / LED-verlichting

Met de ledverlichting van MB Veranda zorgt u voor een gezellige sfeer in de avonden en tijdens donkere dagen. Wij leveren sets van 4,6,8,10 of 12 spots, met 3 Watt per stuk. De ledverlichting is middels een bijgeleverde afstandsbediening te schakelen én te dimmen.

Fundering

Omdat de fundering van uw terrasoverkapping belangrijk is, maakt MB Veranda gebruik van een betontegel onder de palen. De staanders worden vastgemaakt aan deze betontegel en er wordt vervolgens betonmortel omheen gestort. Dit zorgt ervoor dat alle ruimte correct wordt opgevuld en u dus altijd precies uitkomt. Deze precieze pas zorgt voor een uitstekende, stevige fundering onder uw terrasoverkapping.

Onderhoud

Het schoonmaken en onderhouden van het aluminium frame én de dakplaten kunt u doen met een lauw sopje water en een doek of spons. Zorg dat u gebruik maakt van een niet ontvettende zeep. Voor uw gemak en veiligheid raden we aan een uitschuifbare zeem te gebruiken voor het dak. Maak nooit gebruik van schuurmiddelen of schuursponzen en spoel altijd overvloedig na met schoon water.

Voor locaties nabij de zee en de daardoor zilte lucht adviseren wij om het aluminium frame tenminste twee keer per jaar te reinigen. Op andere locaties, waarbij zilte lucht geen rol speelt, is één keer per jaar voldoende. Zorg altijd dat de goot schoon en vrij is van bladeren en ander vuil. Op deze wijze voorkomt u verstopping.

Het dak betreden

Wanneer u het dak of de goten gaat reinigen, is het van groot belang niet direct op de dakbedekking te staan of lopen. Door planken met hieronder rubberen matten te plaatsen op tussenliggers kunt u het gewicht verdelen en voorkomt u onnodige beschadiging.

Overkappingen uitbreiden

Uw overkapping kan uitgebreid worden met dat wat u nodig heeft om de perfecte situatie te cre√ęren in de tuin. Maak volop gebruik van de mogelijkheid om uw overkapping te combineren met de andere tuinoplossingen van MB Veranda. Door slim te combineren en samenstellen is uw persoonlijke ontwerp een echte aanwinst voor uw tuin. Mogelijke uitbreidingen zijn te combineren met overkappingen aan de gevel of vrijstaand.

Zijwanden en schuifwanden

Met het gebruik van warmte werende zijwanden of schuifwanden maakt u van de door u samengestelde terrasoverkapping een prachtige veranda. Volop comfort en huiselijkheid in uw eigen tuin wordt eenvoudig bereikt met de aluminium tuinoplossingen van MB Veranda. De zijwanden en glazen schuifwanden werken met een boven geleider, die de wanden op de plaats houdt. U kunt hiervoor kiezen uit standaard breedtematen: 90, 93, 98 en 103 centimeter. De standaard hoogtematen die wij leveren zijn uiteenlopend: 190, 200, 205, 210, 215, 220, 225, 230, 235, 240 of 245 centimeter. Heeft u liever een afwijkende maat om alles perfect met elkaar te laten passen? Deze mogelijkheid is er natuurlijk bij MB Veranda, tegen een kleine meerprijs. Door een stevige onder rail blijven de glazen schuifwanden op hun plaats. Het 10 millimeter dikke geharde glas is verkrijgbaar in helder of getinte varianten. Door de eventuele toevoeging van tochtstrippen maakt u een wel heel comfortabel plekje in de tuin.

Een veranda met alles er op en er aan

Zoals hierboven beschreven kan met enig combineerwerk een prachtige veranda worden samengesteld. Onze maatwerk veranda‚Äôs zijn van hoge kwaliteit en uitgerust met T6-6063 aluminium, 16 millimeter dik EXOLON polycarbonaat, 442 gelaagd veiligheidsglas en een MU coating van 80-100. Met stevige staanders van 13,6×13,6 centimeter heeft ook uw veranda een grote draagkracht en degelijkheid. Kies de LED verlichting die bij u past en ga voor koud wit of warm wit, al dan niet dimbaar. Met gepoedercoate rabatdelen van 2 centimeter dik is uw veranda straks een baken van comfort en privacy.

Bouw een tuinkamer met het comfort van een schuifdeur

Met de uiteenlopende mogelijkheden kunt u van uw veranda een heuse tuinkamer of serre maken. De toevoeging van een schuifpui geeft u de kans om volledig binnen te zitten tijdens het buiten zitten. Ook voor onze tuinkamers geldt dat zij volledig op maat zijn samen te stellen. Uitgerust met T6-6063 aluminium, 16 millimeter dik EXOLON polycarbonaat, 442 gelaagd veiligheidsglas en een MU coating van 80-100 is de kwaliteit en degelijkheid zeer hoog. De schuifpui heeft een 10 centimeter dik aluminium kozijn met 332 gelaagd veiligheidsglas en een uitstekend slotmechanisme. U bouwt met gemak een tuinkamer of serre aan gevel, of vrijstaand. Vraag onze medewerkers om een vrijblijvende offerte of doordacht advies op maat.

Winkelwagen