Overkapping bouwpakket

MB Veranda maakt het mogelijk om uw overkapping volledig zelf te monteren. Om u op weg te helpen voorzien wij u van alle technische informatie die nodig is om het ontwerp van uw overkapping te starten.

De veranda’s worden gemaakt van aluminium en worden als kant-en-klaar bouwpakket geleverd. Hierdoor wordt uw tuin een verlenging van het huis, waardoor u langer buiten kunt zitten. Ook als het regent kunt u lekker buiten zitten onder een overkapping.


Uw overkapping aan huis zelf samenstellen

De overkappingen van MB Veranda worden volledig op maat samengesteld. U kunt hierbij kiezen tussen de ronde of vlakke stijl. De kenmerkende staanders geven een robuust effect, voorzien van een mooie goot. U heeft de vrije keuze tussen een ronde of vlakke goot. Met vierkante staanders en een vlakke goot heeft de overkapping een nóg strakkere uitstraling. Het is dus geheel aan uw persoonlijke smaak voor welke stijl u kiest.

Combineert u de stijlen graag met elkaar? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Afmetingen

Neemt u de montage liever zelf voor uw rekening en maakt u géén gebruik van onze gratis meetservice? Houd dan rekening met zowel de hoogte, breedte als lengte van uw overkapping. Aan de hand van de muurhoogte van uw woning is de beschikbare doorloophoogte te berekenen. Kiest u voor professionele montage door MB Veranda, dan ondersteunen wij u optimaal met onze gratis meetservice.

Breedte

Onze terrasoverkappingen worden volledig op maat geleverd. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze standaard maten. Deze beginnen bij een breedte van 3,06 meter en lopen steeds op met een meter; 4,06 meter, 5,06 meter, 6,06 meter, et cetera.

Diepte

De terrasoverkappingen van MB Veranda worden volledig op maat geleverd. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze standaard maten; 2,5 meter, 3 meter, 3,5 meter of 4 meter diep. In feite is iedere diepte tot vier meter mogelijk. Het inkorten van de diepte kan wel van enige invloed zijn op de mogelijkheid schuifwanden en deuren te monteren. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden en oplossingen voor uw terrasoverkapping.

Hoogte

Het advies van MB Veranda is om altijd een hoogte aan de onderkant van de goot aan te houden 2,10 meter, 2,15 meter, 2,20 meter, 2,25 meter, 2,30 meter of 2,35 meter. Deze hoogtematen hebben te maken met het inpassen van glazen schuifwanden, die exact onder de terrasoverkapping dienen te passen.

Aantal staanders

Juist door de hoge kwaliteit van onze materialen en de bijzonder stevige constructie van onze zelf geproduceerde overkappingen, zijn minder staanders nodig dan bij onze concurrenten. Onze terrasoverkappingen bieden daardoor een vrij uitzicht en hebben ruime doorgang onder de overkapping. Afhankelijk van de breedte, diepte, hoogte én type van uw dak wordt het aantal staanders bepaald. U kunt hiervoor terecht in onderstaande tabel, of advies vragen aan één van onze vriendelijke medewerkers.


Belangrijk: Het aangegeven aantal staanders zijn een advies met het oog op stevigheid van de overkappingen. Bij grote overkappingen is er de mogelijkheid dat de goot enigszins doorhangt onder het gewicht van de stalen strip. Deze strip van gegalvaniseerd staal is echter noodzakelijk om de benodigde stevigheid aan de goot te geven. Door deze strip is een last van maar liefst 80 kg per vierkante meter mogelijk.

Kleuren

Voor de kleur van uw terrasoverkapping kunt u bij ons kiezen uit zwart, zilvergrijs of antraciet. De verlichting kan in warm wit, koud wit, of dimbaar warm wit. Door de brede keuze in kleuren geeft u de overkapping precies de uitstraling die past bij uw persoonlijke voorkeur. Stijlvol en esthetisch in de combinatie die u graag ziet. Wanneer u twijfelt, is het mogelijk om via onze vriendelijke medewerkers een proefpakket aan te vragen. U kunt dan met kleur- en glasplaatstalen, polycarbonaat samples en een uitgebreide brochure bekijken welke kleurcombinatie het beste past bij uw woning.

Accessoires

Met de ledverlichting van MB Veranda zorgt u voor een gezellige sfeer in de avonden en tijdens donkere dagen. Wij leveren sets van 4,6,8,10 of 12 spots, met 3 Watt per stuk. De ledverlichting is middels een bijgeleverde afstandsbediening te schakelen én te dimmen.

Meten

Voordelen van een overkapping

  • Extra ruimte in een handomdraai;
  • Sfeervolle toevoeging van uw woning;
  • Uitstekende investering voor de waarde van uw woning;
  • 5 jaar garantie op constructie;
  • Uw overkapping aan huis nu gratis bezorgd in heel Nederland;
  • Snelle levertijd;
  • Gratis meet service en persoonlijk contact;
  • Keuze voor zelfmontage of montage door onze specialisten.
Overkapping bouwpakket 1

Onderhoud

Het schoonmaken en onderhouden van het aluminium frame én de dakplaten kunt u doen met een lauw sopje water en een doek of spons. Zorg dat u gebruik maakt van een niet ontvettende zeep. Voor uw gemak en veiligheid raden we aan een uitschuifbare zeem te gebruiken voor het dak. Maak nooit gebruik van schuurmiddelen of schuursponzen en spoel altijd overvloedig na met schoon water.


Voor locaties nabij de zee en de daardoor zilte lucht adviseren wij om het aluminium frame tenminste twee keer per jaar te reinigen. Op andere locaties, waarbij zilte lucht geen rol speelt, is één keer per jaar voldoende. Zorg altijd dat de goot schoon en vrij is van bladeren en ander vuil. Op deze wijze voorkomt u verstopping.

Fundering

Omdat de fundering van uw terrasoverkapping belangrijk is, maakt MB Veranda gebruik van een betontegel onder de palen. De staanders worden vastgemaakt aan deze betontegel en er wordt vervolgens betonmortel omheen gestort. Dit zorgt ervoor dat alle ruimte correct wordt opgevuld en u dus altijd precies uitkomt. Deze precieze pas zorgt voor een uitstekende, stevige fundering onder uw terrasoverkapping.


Het dak betreden


Wanneer u het dak of de goten gaat reinigen, is het van groot belang niet direct op de dakbedekking te staan of lopen. Door planken met hieronder rubberen matten te plaatsen op tussenliggers kunt u het gewicht verdelen en voorkomt u onnodige beschadiging.

Telefoonnummer

Winkelwagen